Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A svéd jegybank kamatot emelt

MTI
2002.03.19. 11:34
A svéd központi bank, a Riksbank kedden negyed százalékponttal 4 százalékra emelte alapkamatát, az állampapír-visszavásárlási rátát. Elemzők a világot átfogó, közel másfél éves kamatcsökkentési irányzat végét, az irányzat fordulását vélik kiolvasni a stockholmi intézkedésből.

Általános a várakozás, hogy az amerikai Fed - közép-európai szerint kedd este - még változatlanul hagyja alapkamatát, de indoklásában úgynevezett semleges álláspontot foglal el, azaz jelezni fogja, hogy a tavalyi év első munkanapján kezdett kamatcsökkentési sorozatnak biztosan vége.

A svéd központi bank a szeptemberi amerikai terrortámadások közvetlen hatására, tavaly szeptember 17-én csökkentette utoljára alapkamatát, fél százalékponttal 3,75 százalékra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek