Aliz
6 °C
14 °C

Csak 13,5 százaléknyi Renault-részvényt vesz a Nissan

Napi Online
2002.03.28. 11:07
Az októberben bejelentett 15 százalék helyett egyelőre csupán 13,5 százaléknyi Renault-részvényt vesz a Nissan Motor Co. - közölte a társaság. Az elemzők a francia autógyári papír áremelkedésének és a gyengélkedő jennek tudják be a változást.

A felek szerint az ügylet a szigetország harmadik legnagyobb autógyártója és a francia vállalat közötti üzleti illetve tulajdonosi kapcsolat elmélyítését szolgálja. A 37,8 millió Renault-részvény megvásárlását a Nissan Finance bonyolítja majd le, a részvénykért az előzetes információk szerint 50,39 eurót fizet a japán vállalat, azaz az összköltség csaknem 2 milliárd euróra rúg majd. A tranzakciót a Nissan abból az összegből fedezi, amit a japán gyárban levő Renault-részesedés 36,8 százalékról 44,4 százalékra való emelése hozott a hónap elején.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?