Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Valutaalap szerint a vártnál jobban élénkül a világgazdaság

MTI
2002.03.28. 15:52
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslése szerint a világgazdaság az eddig feltételezettnél gyorsabb ütemben élénkül: a szervezet szakértői az idei évre a világgazdaság bővülését 2,7 százalékra, jövőre 4,1 százalékra teszik.

A német Spiegel hírmagazin az IMF véglegesített, április közepén kiadni tervezett előrejelzését ismertetve közölte a világgazdaságra és az egyes térségekre, országcsoportokra vonatkozó adatokat. Az IMF-szakértők az eurózónára az idén 1,2 százalékos, jövőre 2,9 százalékos növekedést jósolnak, az Egyesült Államokban előreláthatólag 2,2 százalékos lesz az idei és 3,4 százalékos a jövő évi GDP-emelkedés.

Németországban a mostani prognózis szerint is marad az alacsony, 0,7 százalékos bővülés, 2003-ra viszont a szakértők már 2,7 százalékos német GDP-növekedéssel számolnak.

A világ nyolc legnagyobb gazdasága közül csak Japán számára romlottak a korábbiakhoz képest a kilátások: a jelentés szerint az idén 1 százalékkal zsugorodik, jövőre pedig 0,8 százalékkal bővül a japán gazdaság.