Árpád
-2 °C
4 °C

Februárban éves szinten 2 százalékkal csökkentek az ipari termelői árak

MTI
2002.04.02. 10:53
Az ipari termelői árak 0,3 százalékkal nőttek az idén februárban a januárihoz képest, a tavaly februárihoz viszonyítva pedig 2,3 százalékkal csökkentek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A belföldi értékesítési árak egy hónap alatt 0,4 százalékkal nőttek, egy év alatt 1 százalékkal emelkedtek. Az exportárak havi növekedése 0,2 százalék volt, a tavaly februárihoz viszonyítva 5 százalékkal csökkentek.

A KSH közlése szerint az idén februárban a belföldi értékesítések átlagos havi áremelkedését meghaladó mértékű árnövekedés jellemezte a kőolaj-feldolgozást, ahol 2,4, az építőipari anyagokat előállító nem fém ásványi terméket gyártó ágazatot, ahol 1,2 százalék, valamint az élelmiszeripart és a zömében bútoripari termelést reprezentáló, máshová nem sorolt feldolgozóipart is, amelyekben 0,7 százalékkal nőttek a termelői árak.

A többi feldolgozóipari ágazatban a havi árváltozás mértéke a -0,9 és +0,1 százalék közötti sávban volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?