Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét megszaporodtak a dotkom-elbocsátások

Napi Online
2002.04.03. 08:22
Márciusban ismét nőtt a .com-elbocsátások száma - derül ki a Challenger, Gray & Christmas legfrissebb tanulmányából. Elsősorban a pénzügyi és a fogyasztói szolgáltatási területek voltak érintettek, ami további tendenciaromlást vetít előre.

Az elmúlt hónapban négyhavi csökkenés után ismét nőtt a .com-elbocsátások száma - írja az E-Commerce Times a Challenger, Gray & Christmas tanulmányára hivatkozva. A kutató szerint az év harmadik hónapjában 1549 embert bocsátottak el a szektorban, ami 131 százalékos növekedés a februári 670-es számhoz viszonyítva.

Az emelkedés ellenére ez még mindig alacsonyabb, mint a januári 1802-es adat, és nagyon messze áll a tavaly márciusban mért 9533-as csúcstól.

Ez év első negyedében összesen mintegy 4 ezer embert tettek lapátra a szektorban. Ez 88 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában, amikor 34 ezer alkalmazott veszítette el állását. Márciusban az elbocsátások elsősorban a pénzügyi és a fogyasztói szolgáltatási területeket érintették - 666, illetve 520 alkalommal. A portálok 200, a szoftvercégek 140, a kiskereskedők 40, a szórakoztató site-ok pedig 9 főt küldtek el.