Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eddig 11 milliárd forintot utaltak át a Széchenyi-terv tavalyi nyerteseinek

MTI
2002.04.03. 14:28
A Széchenyi-terv keretében kiírt pályázatokon tavaly elnyert 118,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból eddig 11,5 milliárd forintot utalt át a Gazdasági Minisztérium (GM) a nyerteseknek - közölte sajtótájékoztóján Nagy Róza, a GM közigazgatási államtitkára. Hozzátette: az Európai Unióban ilyen szigorú pályázati feltételek mellett, akár 2-3 évbe is telhet, míg a konkrét kifizetések elindulnak.

A végleges adatok szerint a 167,1 milliárd forint támogatási igénnyel beérkezett 13.697 pályázat több mint háromnegyede, 10.710 nyert támogatást. Az odaítélt csaknem 119 milliárd forint állami forrás 463 milliárd forint értékű beruházást indított el, s több mint 34 ezer új munkahelyet teremt.

A Széchenyi-terv hét programjának megvalósításához 2001-ben mintegy 230 milliárd forint költségvetési forrás állt rendelkezésre. A nyertes pályázatok 14 százaléka Budapesten, 86 százaléka pedig vidéken valósul meg. A nyertes vidéki pályázatok mintegy 50 százaléka érkezett az ország keleti, 50 százaléka a nyugati országrészből.