Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország 35 milliárd rubelt remél 600 cég privatizációjából

MTI
2002.04.04. 09:38
Oroszországban idén mintegy 600 céget terveznek részben vagy teljesen magánosítani. A kormány privatizációs listáján található egyebek között két vezető olajcég, egy távközlési óriásvállalat, az egyik vezető légitársaság, továbbá bankok, mezőgazdasági és autóipari cégek.

Az AP jelentése szerint a moszkvai értéktőzsde idén az egyik legjobban teljesítő a világon, magasan áll az olajár és stabilnak tűnik az orosz gazdaság. Ilyen körülmények között döntött úgy a kormány, hogy eladja néhány vezető cégének egy részét, hogy növelje a költségvetés bevételét.

Alekszandr Braverman vagyonügyi miniszter-helyettes szerint a 2002. évi privatizációból származó bevétel elérheti a 35 milliárd rubelt (1,12 milliárd dollár). A várt privatizációs bevétel 85 százaléka a Lukoil 5,9 százalékos és a Szlavnyefty 19,68 százalékos eladásából származik majd. A miniszter-helyettes azt mondta, hogy a Sibir Airlines 25,5 százalékát akarja értékesíteni az orosz állam.