Botond, Mózes
EUR 389,41 Ft
USD 373,27 Ft
12 °C
29 °C

Oroszország 35 milliárd rubelt remél 600 cég privatizációjából

MTI
2002.04.04. 09:38
Oroszországban idén mintegy 600 céget terveznek részben vagy teljesen magánosítani. A kormány privatizációs listáján található egyebek között két vezető olajcég, egy távközlési óriásvállalat, az egyik vezető légitársaság, továbbá bankok, mezőgazdasági és autóipari cégek.

Az AP jelentése szerint a moszkvai értéktőzsde idén az egyik legjobban teljesítő a világon, magasan áll az olajár és stabilnak tűnik az orosz gazdaság. Ilyen körülmények között döntött úgy a kormány, hogy eladja néhány vezető cégének egy részét, hogy növelje a költségvetés bevételét.

Alekszandr Braverman vagyonügyi miniszter-helyettes szerint a 2002. évi privatizációból származó bevétel elérheti a 35 milliárd rubelt (1,12 milliárd dollár). A várt privatizációs bevétel 85 százaléka a Lukoil 5,9 százalékos és a Szlavnyefty 19,68 százalékos eladásából származik majd. A miniszter-helyettes azt mondta, hogy a Sibir Airlines 25,5 százalékát akarja értékesíteni az orosz állam.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek