Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csőd szélén a Kirch

MTI
2002.04.05. 14:54
Bármelyik pillanatban fizetésképtelenséget jelenthet be a német Kirch médiacsoport, miután péntekig nem született megállapodás a hitelezőkkel és a befektetőkkel a súlyos adóssággal küszködő cég megmentéséről.

A Reuters forrásai szerint már aligha hoznak fordulatot a Münchenben folyó tárgyalások a vállalat alaptevékenységét végző tévéüzletág, a KirchMedia kisebbségi részvényeseivel, köztük a Rupert Murdoch nevével fémjelzett News Corp.-pal és az olasz kormányfő, Silvio Berlusconi családi érdekeltségében működő Mediasettel.

A tárgyalásról beszámoló források szerint most már csak az nem ismert, hogy a Leo Kirch médiamágnás által öt évtized alatt felépített cégcsoport, amely kiterjedt filmforgalmazási és sportjogok - köztük a Forma 1, a labdarúgó világbajnokság és a német bajnokság közvetítési jogai - mellett a ProSiebenSat.1-et, a legnagyobb német kereskedelmi tévécsoportot is ellenőrzi, mikor jelenti be a fizetésképtelenséget.

A német kormány közölte: fontolgatja egy 200 millió eurós alap életre hívását azoknak a futballkluboknak a megsegítésére, amelyek létét veszélyeztetheti a Kirch összeomlása.

A Kirchre 6,5 milliárd eurós adóssághegy nehezedik, s a válság kényes politikai felhangtól sem mentes: a megoldási módok némelyike megnyithatja az utat a Berlusconi-birodalom behatolása előtt a legnagyobb európai médiapiacra - írta a Reuters.