Erik, Alexandra
EUR 386,13 Ft
USD 365,52 Ft
11 °C
23 °C

Oroszország és Norvégia összehangolja olajpolitikáját

MTI
2002.04.08. 11:54
Oroszország és Norvégia, két vezető nem-OPEC tag olajtermelő ország szakminiszterei ma szerződést írnak alá arról, hogy szorosabb együttműködést alakítanak ki olajpolitikájuk meghatározása során.

A Dagens Naeringsliv üzleti napilapban megjelent hír szerint a Moszkvában tárgyaló norvég energiaügyi miniszter, Einar Steensnaes orosz partnerével, Igor Juszufovval készül az olajpiaci együttműködés szorosabbá és szabályozottabb keretek közé tételére.

Az újságnak nyilatkozva Steensnaes kijelentette: "elégedett vagyok azzal, hogy Oroszország is érzékeli kölcsönös érdekeinket és azt, hogy mennyire fontos az olajpiac stabilitása, melynek a termeléscsökkentés csak egy része lehet.

Oroszország és Norvégia korábban csatlakozott az OPEC és más független termelők kezdeményezéséhez, mely - a szeptember 11 utáni piaci helyzetben - az idei év első hat hónapjában az olajkínálat szűkítését célozta.

Oslo és Moszkva a jelenlegi közel-keleti válság közepette is tartja magát a kitermelés csökkentéséhez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét