Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország és Norvégia összehangolja olajpolitikáját

MTI
2002.04.08. 11:54
Oroszország és Norvégia, két vezető nem-OPEC tag olajtermelő ország szakminiszterei ma szerződést írnak alá arról, hogy szorosabb együttműködést alakítanak ki olajpolitikájuk meghatározása során.

A Dagens Naeringsliv üzleti napilapban megjelent hír szerint a Moszkvában tárgyaló norvég energiaügyi miniszter, Einar Steensnaes orosz partnerével, Igor Juszufovval készül az olajpiaci együttműködés szorosabbá és szabályozottabb keretek közé tételére.

Az újságnak nyilatkozva Steensnaes kijelentette: "elégedett vagyok azzal, hogy Oroszország is érzékeli kölcsönös érdekeinket és azt, hogy mennyire fontos az olajpiac stabilitása, melynek a termeléscsökkentés csak egy része lehet.

Oroszország és Norvégia korábban csatlakozott az OPEC és más független termelők kezdeményezéséhez, mely - a szeptember 11 utáni piaci helyzetben - az idei év első hat hónapjában az olajkínálat szűkítését célozta.

Oslo és Moszkva a jelenlegi közel-keleti válság közepette is tartja magát a kitermelés csökkentéséhez.