Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdán 5 forinttal emelkedik a motorbenzin ára

MTI
2002.04.08. 12:33
A motorbenzinek árát 5 forinttal, míg a gázolajét 2 forinttal emeli a Mol Rt. szerdán - tájékoztatta közleményben a társaság az MTI-t. Az áremelkedést a nemzetközi kőolajpiacon bekövetkezett áremelkedéssel magyarázza a Mol.

Az olajtársaság közleménye szerint az áremelkedés a kőolajnál s a kőolajtermékeknél is tartós tendenciává vált. Év eleje óta ugyanis a kőolaj ára már közel 50 százalékkal, míg a kőolajtermékeké 45 százalékkal emelkedett.

Az emelkedést kiváltó okok közül a Mol a legfontosabbnak az USA-ban tapasztalható gazdasági élénkülést tartja. Ennek hatására ugyanis az árukészletek jelentősen csökkentek.

Az árváltozást követően a 91-es ólmozatlan benzin lista ára 220,50 forint, a 95-ösé 223,50 forint, míg a 98-asé 232,50 forint lesz. A gázolaj szerdától literenként 204 forintba kerül, míg az autógázért továbbra is 125 forintot kell fizetni literenként.