László Csaba: a jelenlegi sávhatárok évekig maradhatnak

Napi Online
2002.04.08. 12:46
Nem meglepő, hogy az állampapír piac hozamemelkedéssel reagált a választások eredményére, hiszen már korábban világossá tettük, hogy nem folytatjuk a mesterségesen felértékelő árfolyampolitikát - nyilatkozta a NAPI Online-nak László Csaba szocialista pénzügyminiszter jelölt. László szerint a jelenlegi sávhatárok évekig megmaradhatnak.

Nem folytatjuk a erőltetett felértékeléssel operáló inflációcsökkentést - jelentette ki László Csaba. A pénzügyminiszter-jelölt szerint az MSZP gazdaságpolitikája a természetes folyamatokra kíván hagyatkozni az árfolyampolitika terén, így akar fenntartható inflációcsökkenést elérni.

László Csaba szerint ezzel a gazdaságpolitikával évekig nem kell a jelenlegi sávhatárokhoz nyúlni, ezért nem meglepő, hogy azok a befektetők, akik az utóbbi időben a forint erősödésére spekulálva rövid lejáratú pozíciókat nyitottak, most lezárják azokat. Úgy véli, a tőzsde erősödése azt mutatja, hogy eddigi jelzéseik jók voltak, a piac abban bízik, hogy a reálgazdaságot jobban szem előtt tartó kormányzat alatt a tőzsdei cégek jobb eredményeket fognak elérni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás