Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

László Csaba: a jelenlegi sávhatárok évekig maradhatnak

Napi Online
2002.04.08. 12:46
Nem meglepő, hogy az állampapír piac hozamemelkedéssel reagált a választások eredményére, hiszen már korábban világossá tettük, hogy nem folytatjuk a mesterségesen felértékelő árfolyampolitikát - nyilatkozta a NAPI Online-nak László Csaba szocialista pénzügyminiszter jelölt. László szerint a jelenlegi sávhatárok évekig megmaradhatnak.

Nem folytatjuk a erőltetett felértékeléssel operáló inflációcsökkentést - jelentette ki László Csaba. A pénzügyminiszter-jelölt szerint az MSZP gazdaságpolitikája a természetes folyamatokra kíván hagyatkozni az árfolyampolitika terén, így akar fenntartható inflációcsökkenést elérni.

László Csaba szerint ezzel a gazdaságpolitikával évekig nem kell a jelenlegi sávhatárokhoz nyúlni, ezért nem meglepő, hogy azok a befektetők, akik az utóbbi időben a forint erősödésére spekulálva rövid lejáratú pozíciókat nyitottak, most lezárják azokat. Úgy véli, a tőzsde erősödése azt mutatja, hogy eddigi jelzéseik jók voltak, a piac abban bízik, hogy a reálgazdaságot jobban szem előtt tartó kormányzat alatt a tőzsdei cégek jobb eredményeket fognak elérni.