Judit
2 °C
7 °C

A Győri Likőrgyár becsületsértésért beperelte a Zwackot

MTI
2002.04.11. 10:38
A védjegybitorlással megvádolt Győri Likőrgyár Rt. becsületsértésért beperelte a Zwack Unicum Rt.-t és 30 millió forintos kártérítést követel - hangzott el a Győri Likőrgyár sajtótájékoztatóján.

Szatmári Tamás vezérigazgató közölte: a Zwacknak a Győri Likőr ellehetetlenítésére irányuló mesterkedései gazdasági hátrányt okoztak a cégnek, így emiatt is pereskednek.

Hangsúlyozta: a Hungaricum Keserű önálló, oltalomképes termékként jelenik meg a piacon. Forgalomba hozatala előtt szóvédjegy bejelentést tettek a Hungaricum elnevezésre, ábrás védjegy bejelentést pedig a Hungaricum Keserű címkére.

Ezen túl formatervezési-ipari mintabejelentést tettek a palack oltalmára, amely nem olyan, mint az unicumos üveg, hiszen a gömbölyű palack egyik oldala levágott, így nem is téveszthető össze az Unicummal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?