Ivó, Milán
EUR 383,36 Ft
USD 366,34 Ft
6 °C
26 °C

A pénzügyminiszter nyugdíjemelést javasol

MTI
2002.04.11. 16:52
Varga Mihály szerint éves szinten 60-100 milliárd forint olyan többletbevétele lesz az államháztartásnak, amelyet a törvényben előírt nyugdíjemelés mellett még a nyugdíjak további növelésére lehet fordítani.

Ezért a pénzügyminiszter már a jövő keddi kormányülésen azt fogja javasolni, hogy a többletbevételek egy részét június 1-jén fordítsák nyugdíjemelésre. Ezt maga Varga Mihály jelentette be a tárca csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A pénzügyminiszter elmondta: az idei év első három hónapjában a várakozásoknál nagyobb volt a bérkiáramlás, emiatt igen "jól jöttek" a költségvetésbe a járulék- és adóbefizetések. A többletbefizetésekből adódó éves szinten mintegy 60-100 milliárd forint a nyugdíjak emelésére fordítható, még pedig két részletben, júniusban és decemberben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek