Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felújítási hitelt kínál májustól az OTP

Index
2002.04.12. 16:30
Az OTP Bankcsoport májustól új hitellehetőséget kínál a lakásukat felújítani szándékozóknak - közölte sajtóközleményében Lantos Csaba, az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese.

A "Felújítási Hitel" a banknak az OTP Lakás-takarékpénztárral közösen nyújtott terméke. Az új konstrukciónak köszönhetően az OTP olyan felújítási célokra is kedvezményes kamatozású kölcsönt nyújt, amelyekre korábban nem lehetett igényelni, például festésre, parkettázásra.

A hitel valamennyi felújítási munkára igényelhető, ám a munkák elvégzését utólag számlával kell igazolni. A kölcsön folyósításának feltétele, hogy az ügyfél előtakarékossági szerződést kössön az OTP lakás-takarékpénztárával és három hónapos befizetési kötelezettségét teljesítse. A kölcsönöket az OTP Bank saját forrásból és évi, fix 13,5 százalékos kamat mellett folyósítja.

A minimálisan igényelhető hitel 100 ezer forint, a kölcsön maximuma pedig 2 millió 270 ezer forint. A maximális futamidő 55 hónap.

Lantos Csaba megerősítette, hogy az OTP Bankcsoport egyéb, kedvezményes kamatozású lakáshiteleinek feltételei a jövőben is csak az ügyfél terheinek csökkenése irányában változnak.

Az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank 2002. április 11-étől konzorciális formában is nyújtja a Forrás hiteleket. A 2000. évi feltételű már megkötött lakáshitel-szerződéseket az érintettek módosíthatják a konzorciális szerződésen alapuló Forrás hitel feltételei szerint. Ez azt jelenti, hogy a még fennálló tartozás a kedvezőbb kondíciók szerint fizethető vissza.

Az OTP Bankcsoport Forrás hitel konstrukciói körében április 11-étől lehetőség van arra, hogy az ügyfelek választásuk szerint a hitel futamidejének első tíz évében csak a hiteldíjat fizessék meg, és a türelmi idő letelte után kezdjék meg a hitelek egyenletes törlesztését.