Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott az argetin gazdasági miniszter

MTI
2002.04.24. 10:44
Kedden benyújtotta lemondását az argentin gazdasági miniszter, miután a kongresszus úgy döntött: egyelőre nem foglalkozik azzal a kormányjavaslattal, aminek az a célja, hogy megállítsa a bankok összeomlását.

Jorge Remes Lenicov lemondását megerősítette a gazdasági minisztérium - közölte a Reuters, amely úgy tudja, hogy az államfő már elfogadta a miniszter döntését.

A kormány javaslatának a lényege a bankbetétek államkötvénnyé alakítása és az állami pénzintézetek összeolvasztása volt.

A kormány hétfőn benyújtott javaslata szerint a hiteleket alacsony kamatozású, 5-10 éves kötvényekbe forgatnák, megakadályozva ezzel a betétek apadását, ami folyamatos volt azóta, hogy januárban leértékelték a nemzeti valutát, a pesót, amely addig tíz éven át paritásban állt a dollárral.

A kormányterv már napokkal korábban kiszivárgott és ennek hatására pénteken az emberek valósággal megrohamozták a bankokat és a bankjegykiadó automatákat, amelyek rövid idő alatt kiürültek. A jegybank döntése értelmében hétfő óta zárva vannak a bankok.