Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Ruhrgas 20 százalékkal csökkenti a gáz nagykereskedelmi árát

MTI
2002.05.07. 15:37
A német Ruhrgas gázszolgáltató az idén 20 százalékkal csökkenti nagykereskedelmi gázárait az alacsonyabb beszerzési árak miatt. A Ruhrgas április elsején már csökkentette az árait tíz százalékkal és július hetedikén újabb tíz százalékos csökkentésre készül.

A Ruhrgas fedezi a németországi gázszükséglet 60 százalékát. Az általa szolgáltatott gáz 80 százaléka import, és árazása az olajtermékek árának alakulásához van kötve hat havi csúszással. A két évvel ezelőtti olajárrobbanás után, 2001 közepe óta a gáz beszerzési ára folyamatosan csökkent.

A Ruhrgas értékesítési igazgatója, Michael Pfingsten szerint a 750 németországi helyi gázszolgáltató is - amelyek többsége a Ruhrgastól szerzi be a gázt - áprilisban illetve májusban csökkentette kiskereskedelmi árait. A csökkentések mértéke azonban nem érte el a tíz százalékot. A Ruhrgas gázszükségletének 35 százalékát Oroszországból, 25 százalékát Norvégiából, 20 százalékát Hollandiából, a fennmaradó hányadot Nagy-Britanniából, Dániából, illetve belföldi termelőktől fedezi.