Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem változtatott az alapkamaton a Fed

MTI
2002.05.08. 09:03
Nem változtatott kedden az irányadó kamaton az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed úgynevezett Nyíltpiaci Bizottsága (FOMC).

A kamatszint így továbbra is 40 éves mélyponton, 1,75 százalékon maradt, és a Fed az alacsony kamatokkal kívánja támogatni az elindult amerikai gazdasági élénkülést. A FOMC idén már harmadszor döntött a kamat szinten tartásáról.

A Reuters jelentése szerint a FOMC tagjai egyhangúlag döntöttek. Az inkább szimbolikusnak számító diszkont rátához ugyancsak nem nyúltak, 1,25 százalék maradt.

A FOMC közleménye szerint bizonytalan a kereslet alakulásának a kilátása és még mindig fennáll az infláció és a recesszió kockázata. Megfigyelők szerint ez azt jelenti, hogy a FOMC aggodalmát fejezte ki az utóbbi napok néhány gyenge makrogazdasági adataival, így egyebek között a munkanélküliség áprilisi alakulásával kapcsolatban.

A Dow Jones azt emelte ki, hogy a FOMC mostani közleménye kevésbé derűlátó, mint volt legutóbbi ülésén, amikor azt közölte, hogy az amerikai gazdaság erőteljes növekedésbe kezdett.