Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hewlett-Packard 15 ezer dolgozót bocsát el

MTI
2002.05.08. 09:22
Az új Hewlett-Packard Company, amerikai számítástechnikai óriáscég már a következő hónapokban 15 ezer dolgozót bocsát el - jelentette be Carly Fiorina vezérigazgató a kaliforniai Cupertinoban. A 10 százalékos létszámleépítésre már következő hat-kilenc hónapban sor kerül - mondta.

Az új konszern - Hewlett-Packard Company néven - kedden kezdte meg hivatalosan működését, azután, hogy 18,7 milliárd dollárért felvásárolta korábbi riválisát, a Compaq Computer Corp.-t. Székhelye továbbra is a kaliforniai Palo Alto.

A két cég egyesülése a komputerágazat eddigi legnagyobb fúziója. Az összevonástól évi 2,5 milliárd dolláros költségcsökkentést várnak.

Az egyesült cégek tavalyi üzleti adatai alapján az új Hewlett-Packard 78,8 milliárd dolláros összforgalmat bonyolít, megközelítve ezzel a világ első számú számítógépgyártóját, az IBM-et, amely tavaly 88,5 milliárd dolláros forgalmat ért el.