Árpád
-2 °C
4 °C

Az osztrákok még mindig schillingben számolnak

euractiv.hu
2002.05.15. 10:44
Az euró bevezetése után négy hónappal az osztrákok kétharmada még mindig schillingben számolja az új pénzben megadott árakat. Csupán egyhetedük képes az árak euróban történő számolására és összehasonlítására.

A Fessel+Gfk felmérése alapján úgy tűnik, hogy a számolási gondok szubjektív alapúak, a beidegződésre vezethetők vissza.

Ugyanis a gondolkodás konzervativizmusa ellenére az adatok szerint az osztrákok mintegy kétharmada "nagyon jól", illetve "jól" hozzászokott az új valutához. Tény ugyanakkor, hogy az euró váltópénzeinek, az apró centérméknek a hasonlósága sokuknak okoz problémát - írja a Die Presse című osztrák lap.

Az osztrákokat az euró bevezetése nem tántorította el a nagyobb bevásárlásoktól, a megkérdezettek négyötöde nem tervezi azt sem, hogy a közeljövőben elhalasztja azokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?