Judit
3 °C
7 °C

A Microsoft beszáll a T-Online-ba?

MTI
2002.05.15. 12:33
A Deutsche Telekom internetes szolgáltató leányvállalata, a T-Online részvénye több mint hat százalékkal emelkedett szerdán nap közben annak hírére, hogy a Microsoft 24,9 százalékos részesedést készül vásárolni a cégben. A Deutsche Telekom nem kommentálta az értesülést.

A Deutsche Telekom a többmilliárdos adósságállomány lefaragása érdekében keres befektetőt az internetes szolgáltatói üzletágába. A Deutsche Telekom 82 százalékos tulajdonnal bír a 6,2 milliárd eurós piaci kapitalizációjú T-Online-ban.

Márciusban a T-Online a várakozásoknál kevesebb negyedik negyedéves eredményről számolt be és idei éves előrejelzésében az előfizetői bázisának magas növekedési ütemére és működési költségeinek csökkenésére hivatkozva előre hozta a fedezeti pont átlépésének időpontját.

A T-Online és a Microsoft Internet üzletága, az MSN között kialakuló esetleges együttműködés a 17 milliós egyesített előfizetői bázissal már komoly konkurenciát jelentene az AOL számára is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?