Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A német pénzügyminiszter bojkottot hirdetett

euractiv.hu
2002.05.15. 13:00
Hans Eichel német pénzügyminiszter felszólította a német fogyasztókat, hogy bojkottálják azokat a boltokat, amelyek az euró bevezetését áremelésre használták fel. Ugyanakkor óvott a vásárlásoktól való általános tartózkodástól.

A kormányzó szociáldemokrata párt berlini gazdaságpolitikai fórumán felszólaló Eichel "igen bosszantónak" találta azt, hogy egyes kiskereskedők és szolgáltatók az új pénzre való átállás leple alatt az előzetes egyesség ellenére árat emeltek - írja a Süddeutsche Zeitung című német lap.

"Ahol engem átvertek, oda többet nem megyek" - jelentette ki Eichel, és - Gerhard Schröder kancellár előző napi felhívásához hasonlóan - a vásárlókat is a leplezett áremelést használó üzletek bojkottálására szólította fel.

A pénzügyminiszter szerint a fogyasztóknak meg kell mutatniuk erejüket a piac "fekete bárányainál" való vásárlások mellőzésével. Mindamellett arra is figyelmeztetett, hogy egy általános vásárlási stop nem a megfelelő válasz lenne.