Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feldarabolják a kínai állami telefontársaságot

MTI
2002.05.16. 16:52
A távközlési szolgáltatások minőségének javítása érdekében két vállalatra - a China Telecomra és a China Netcomra - akarják felosztani a kínai állami telefontársaságot.

Az információs ügyekért felelős kínai miniszter szerint a világ második legnagyobb vezetékes hálózatának felosztása javítja a szolgáltatásokat, a minőséget és a versenyképességet, s utat nyit a két állami cég tőzsdei bevezetéséhez is.

A China Netcom tíz tartomány és az észak-kínai városok vezetékes hálózatát üzemelteti, a China Telecom 21 tartomány, valamint a déli és északnyugati városok távközléséért felelős. A China Telecom területén a forgalmat 70 százalékban a távolsági beszélgetések teszik ki. A dpa tudósítása szerint a China Telecom 158 milliárd jüanos (21,1 milliárd euró) alaptőkével indul, a China Netcom alaptőkéjéről nem közöl adatot a jelentés.

Hosszú távon a két cég rivalizál és vezetékes üzleteiken felül mobilkoncessziókat is szerezhetnek. Mobilterületen eddig csak a China Mobile és a China Unicom tevékenykedik.