Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizedannyi hamis euró, mint német márka

euractiv.hu
2002.05.22. 09:48
A német szövetségi bűnügyi hivatal adatai szerint 2002 első negyedévében 982 hamis euróbankjegyet foglaltak le Németországban. Az előző év azonos időszakában ennél majd tízszer több, 8.291 hamis márkabankót regisztráltak. Hamis euróérmét pedig még nem találtak - írja a Bild am Sonntag című német lap.

Az előkerült hamis euróbankjegyek mindegyike rossz vagy közepes minőségű hamisítvány volt, amiket túlnyomórészt másológéppel vagy számítógép-szkenner segítségével készítettek. A bűnügyi hatóság gyanúja szerint a hamisítványok többségét a Balkán országaiban állítják elő. A német lap úgy tudja: Koszovóban új pénzhamisító üzemek jöttek létre.

A német központi bank egyik igazgatósági tagjának értékelése szerint a hamisítványok viszonylag kis száma azt mutatja, hogy az euró biztonságos valuta.