Piroska
3 °C
4 °C

IMF-haladék Argentínának

MTI
2002.05.22. 14:36
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) újabb egy év haladékot ad Argentínának 136 millió dollár törlesztésére - jelentette be Horst Köhler, az IMF vezérigazgatója Roberto Lavagna argentin gazdasági miniszterrel folytatott washingtoni megbeszélései után. A hitel törlesztése szerdán lett volna esedékes.

- A találkozó lehetőséget adott azoknak az erőfeszítéseknek a megvitatására, amelyeket az argentin gazdasági minisztérium és az argentin központi bank tesz a válságból való kilábalásra. Az IMF további támogatást nyújt Argentínának gazdasága stabilizálásához - mondta Köhler. Nem mondta azonban, hogy az IMF kész lenne újrakezdeni a tárgyalásokat újabb hitelnyújtásról, pedig Argentína abban bízik, hogy rövidesen újraindulhatnak a tárgyalások a gazdaság stabilizálásához szükséges 9 milliárd dolláros hitelről.

Argentína összesen 15 milliárd dollárral tartozik az IMF-nek, ebből 5 milliárd dollár visszafizetése esedékes az idén. A latin-amerikai ország a múlt héten 680 millió dollárt törlesztett a Világbanknak, egy hónapos késéssel, ami felerősítette a félelmeket, hogy Argentína nem tudja tartani a törlesztési menetrendet. A hiteltörlesztés elmaradása esetén Argentína nem számíthatott volna újabb világbanki hitelre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!