Árpád
-2 °C
4 °C

Kétmilliárd eurós veszteség a Deutsche Telekomnál

MTI
2002.05.22. 14:58
A Deutsche Telekom vesztesége több mint négyszeresére nőtt az idei első negyedévben. A német távközlési vállalat szerdai közleménye szerint a nettó veszteség 1,81 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 358 millió euróról. A működés legszélesebb eredményjelzője, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 3,78 milliárd euró volt, 4,4 százalékkal több, mint a tavalyi első negyedévben.

Elemzők 3,7 és 4,1 milliárd euró közötti pénzforgalmi többletet vártak az Európában legnagyobb bevételű távközlési társaságtól, 3,9 milliárd eurós átlaggal. A T-Com vezetékes szolgáltatás pénzforgalmi többlete csökkent, a T-Mobile mobilszolgáltatónál pedig lassult a növekedés.

A Deutsche Telekom bevétele 12,8 milliárd euróra nőtt, 15 százalékkal meghaladva a tavalyi első negyedévit. Az árbevétel felét a T-Com hozza. Áprilisban előzetesen 12,9 milliárd eurós első negyedévi bevételt jelentettek.

A DT adóssága 67,3 milliárd euró volt az első negyedév végén a szerdai közlés szerint - áprilisban 67,2 milliárdot jelentettek előzetesen -, de a társaság most nem közölt újabbat adósságcsökkentési terveiről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?