Erzsébet
1 °C
4 °C

A Deutsche Telekom 22 ezer állást szüntet meg

MTI
2002.05.27. 11:29
A milliárdos veszteséggel küszködő Deutsche Telekom távközlési szolgáltató a következő években további jelentős létszámleépítéseket hajt végre. - A Telekomra erős verseny- és árszabályozási nyomás nehezedik. 2004 végéig 22 ezer állás megszüntetését tervezzük - mondta Ron Sommer vezérigazgató a Bild am Sonntag című lapnak.

A Deutsche Telekom - a Matáv stratégiai befektetője - már az elmúlt években is erőteljesen csökkentette személyi állományát. Tíz évvel ezelőtt, az akkor még állami anyavállalat 230 ezer főt foglalkoztatott. A mai vezetékes szolgáltatóban, a T-Comban a létszám 120 ezerre csökkent. Egyidejűleg a konszern dolgozóinak száma világviszonylatban 260 ezerre nőtt, mert a Telekom a többi területen - mobil, internet és információ-technológia - jelentősen növelte a létszámot.

A konszern pénzügyi vezetője szerint a Deutsche Telekom 2002-ben valószínűleg a vállalat fennállása óta a legnagyobb, 5,5 milliárd euró veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni.

A konszern nettó vesztesége az első negyedévben a négyszeresére, 1,81 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 358 millió euróról. A működés legszélesebb eredményjelzője, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 3,78 milliárd euró volt, 4,4 százalékkal több, mint a tavalyi első negyedévben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?