Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

A Deutsche Telekom 22 ezer állást szüntet meg

MTI
2002.05.27. 11:29
A milliárdos veszteséggel küszködő Deutsche Telekom távközlési szolgáltató a következő években további jelentős létszámleépítéseket hajt végre. - A Telekomra erős verseny- és árszabályozási nyomás nehezedik. 2004 végéig 22 ezer állás megszüntetését tervezzük - mondta Ron Sommer vezérigazgató a Bild am Sonntag című lapnak.

A Deutsche Telekom - a Matáv stratégiai befektetője - már az elmúlt években is erőteljesen csökkentette személyi állományát. Tíz évvel ezelőtt, az akkor még állami anyavállalat 230 ezer főt foglalkoztatott. A mai vezetékes szolgáltatóban, a T-Comban a létszám 120 ezerre csökkent. Egyidejűleg a konszern dolgozóinak száma világviszonylatban 260 ezerre nőtt, mert a Telekom a többi területen - mobil, internet és információ-technológia - jelentősen növelte a létszámot.

A konszern pénzügyi vezetője szerint a Deutsche Telekom 2002-ben valószínűleg a vállalat fennállása óta a legnagyobb, 5,5 milliárd euró veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni.

A konszern nettó vesztesége az első negyedévben a négyszeresére, 1,81 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 358 millió euróról. A működés legszélesebb eredményjelzője, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 3,78 milliárd euró volt, 4,4 százalékkal több, mint a tavalyi első negyedévben.