Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Optimistábbak a német vállalatvezetők

MTI
2002.05.27. 11:35
Németországban májusban ismét javult az üzleti hangulat. Az Ifo gazdaságkutató intézet hétfőn kiadott, Nyugat-Németországra vonatkozó fő mutatója 91,5 pont lett, az áprilisi 90,5 pont után.

Elemzők májusról gyengülő vagy változatlan mutatóra számítottak, elsősorban a fém- és gépipari sztrájk miatt. A jó adat, német elemzők szerint, mégis arra vallott, hogy a német gazdaság tényleg túljutott a mélyponton.

A hétezer vállalat vezetőinek megkérdezésén alapuló mutató alindexei közül különösen az üzleti várakozásoké volt biztató: 106,1 pontra nőtt az áprilisi 104,7 pontról, a bizakodók növekvő többségét jelezve. A háttér azonban nem egyenletes: a hangulat elsősorban a feldolgozóiparban és a nagykereskedelemben javult, a kiskereskedelemben és az építőiparban még tovább romlott.