Árpád
-2 °C
4 °C

Veszteséges a brit Granada műsorszolgáltató

MTI
2002.05.30. 12:52
Veszteséggel zárta üzleti évének márciussal zárult első felét a brit Granada műsorszolgáltató társaság, mert összeomlott a fizetőstévé vállalkozása, az ITV Digital, és nagyon visszaestek a hirdetési bevételek.

A Granada, amely a legnagyobb brit kereskedelmi tévé, az ITV egyik főrészvényese, a félévben 104 millió fontot írt le az ITV Digital miatt, amelyet a Carlton Communicationsszel közös vállalkozásban működtetett, és 99 millió fonttal részesedett az ITV Digital működési veszteségéből is. Az ITV Digital márciusban jelentett csődöt.

A féléves adó előtti veszteség 169 millió font lett az egy évvel korábbi 12 millió font haszon helyett. A cég azt is közölte, hogy hirdetési bevételei 12 százalékkal csökkentek, de - másfél évi visszaesés után - most már talán javulás várható. Májusban a hirdetési bevételek 14 százalékkal nagyobbak voltak, mint tavaly májusban, igaz, elsősorban a labdarúgó világbajnokság miatt.

A Granadánál ismét cáfolták, hogy tárgyalnának a vállalatot összeolvasztásáról a Carlton Communicationsszel, az ITV másik fő koncessziósával, habár az összeolvadást előnyösnek tartanák. Hozzátették, hogy amerikai érdeklődést is szívesen fogadnak, miután a kormány megszüntette a nem európai tulajdonlás tilalmát. 2003 végére várhatóan megszűnnek azok a szabályozási korlátok is, amelyek most még lehetetlenné teszik a Granada és Carlton egyesítését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?