Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Internetes panaszfórumot nyitnak az euróárak miatt Németországban

euractiv.hu
2002.06.03. 12:06
Az euró bevezetését követő áremelkedések okozta közfelháborodás csillapítására anti-teuro-csúcsot hívtak össze Németországban. A fórum munkájára rányomta a bélyegét a kormány őszinte tájékoztatása: semmiféle törvényes eszköz nincs arra, hogy megakadályozzák a pénzcsere ürügyén leplezetten árat emelő kiskereskedők gyakorlatát.

A német fogyasztóvédelmi miniszter, Renate Künast által összehívott találkozóra fogyasztóvédő csoportok, szakszervezetek, kiskereskedők és a vendéglátóipar képviselői kaptak meghívást.

Németország legnagyobb bulvárlapja, a Bild Zeitung által anti-teuro-csúcsnak nevezett találkozó - a teuro a drága német megfelelőjének (teuer) és az euró nevének összetételéből jött létre - egyetlen konkrét eredménye, hogy a részvevők megegyeztek abban: létrehoznak egy internetes honlapot, amelyen a fogyasztók panaszt tehetnek a leplezetten árat emelő üzletekre. Egyben itt a kereskedőknek is lehetőségük lesz, hogy megmagyarázzák az áremelések okát.