Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Nasdaq Európában terjeszkedne

MTI
2002.06.03. 13:07
Erős versenytárssal kell számolnia a frankfurti értéktőzsdét üzemeltető Deutsche Börse AG-nek. A hétfői The Wall Street Journal Europe szerint az amerikai elektronikus tőzsde, a Nasdaq és három német nagybank közel van egy új, elektronikus kereskedelmi platform megalakításához.

A lap úgy tudja, hogy a Commerzbank és a Dresdner Bank már szóban beleegyezett, hogy csatlakozik a Nasdaq-Europe-hoz és partnereihez, a berlini és a brémai regionális tőzsdéhez. A Hypovereinsbank - a Bank Austria anyavállalata - is jelezte érdeklődését, előbb azonban a müncheni értéktőzsde alternatív javaslatát vizsgálja.

A lap szerint a döntés legkésőbb június végéig meglesz. Addig a Nasdaqhoz el kell juttatni a részvétel írásos megerősítést. A Nasdaq javaslata szerint a tőzsde jövő év januárjában indulna.

Az alternatív tőzsdén kezdetben háromszáz amerikai és német részvényt jegyeznének, ezt később háromezerre növelnék. A bankok szerepe a megfelelő likviditás biztosítása, hogy a piac a kezdeti szakaszban életképes és elég vonzó legyen a magánbefektetők számára. A Nasdaq-Europe-nak az új tőzsdében 50 százalékos, a bankoknak, a berlini és a brémai regionális tőzsének egyaránt 10-10 százaléka lenne.