Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Király László György az APEH új elnöke

MTI
2002.06.03. 15:15
Király László Györgyöt nevezték ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnökévé június 3-i hatállyal - jelentette be László Csaba pénzügyminiszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

László Csaba elmondta, hogy meglátása szerint e szakmai alapon történt kinevezéssel megteremtik annak alapjait, hogy az adóhivatal a politikától semlegesen működjön és biztosítsa a költségvetés bevételeit.

Király László György, aki elnöki kinevezéséig az adóhivatal Bács-Kiskun megyei igazgatóságának vezetője volt, elmondta: azt szeretné elérni, hogy az adóhivatal szürke közigazgatási szervezetként működjön, amelytől csak annak kell félnie, akinek tartozása van az adóhivatal felé, illetve nem tartja be az adótörvényeket.

László Csaba kérdésre válaszolva közölte: az APEH jelenlegi elnökhelyettesével, Vámosi Nagy Szabolccsal is tárgyalt, azonban tiszteletben tartotta azt a véleményét, hogy nem kíván az adóhivatal első embere lenni.