Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Airbus-ok nagyjavítását tervezi a Lufthansa Ferihegyen

MTI
2002.06.04. 12:41
Az idén ősztől Airbus A-320 típusú repülőgépek nagyjavítását tervezi Magyarországon a Lufthansa - mondta kedden Peter Ellison, a Lufthansa Technik Budapest Kft. ügyvezető igazgatója Budapesten. A 2000 márciusában alapított magyarországi Lufthansa vállalat az idén kezdte meg tevékenységét, a vegyes vállalat legfőbb feladata a közepes hatósugarú Boeing 737-es típusú repülőgépek nagyjavítása.

Az első ilyen típusú gép nagyjavítását 2002 márciusában végezték el és további ötre kötöttek szerződést a Lufthansával 2002-re. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy éves szinten 20 gép nagyjavítását akarják Magyarországon végezni, aminek eredményeként árbevételük 25 millió euró lehet. A Lufthansa eddig 15 millió eurót ruházott be magyarországi repülőgép-javító cégébe, ezen belül a javító hangárok felújítására 8 milliót, míg eszközök, szerszámok beszerzésére 4,5 millió eurót költöttek. További 2 millió euróba került az informatikai fejlesztés.