Erzsébet
1 °C
4 °C

Az autógyártók Kínába tartanak

Napi Online
2002.06.05. 10:04
Élesedik a verseny a legnagyobb autógyártók között Kínáért. A General Motors tegnap 99,6 millió dolláros vegyesvállalat alapításáról írt alá szerződést két kínai autógyárral egy családi kisautó gyártásáról, ami a tervek szerint már jövő februárban a piacra kerülhet. A Fuji ma közölte, hogy szintén megjelenik a kínai piacon: a Subaru két modelljét kezdik exportálni, a négykerék hajtású kocsik nyilván kelendőek lesznek a rossz utakon.

A 20 százalékban a GM tulajdonában levő gyár is tervezi emellett a helyi gyártás megindítását, amihez esetleg a General Motors kínai gyártóbázisainak egyikét használnák fel. A GM jelenleg Buick szedánokat és a Sail nevű modellt készíti Kínában a Shanghai Autoval, az ország legnagyobb autógyárával létrehozott vegyesvállalatban, amelyekből tavaly összesen 58 ezret adtak el. A Ford új kínai üzemében a Fiesta modellre épülő kiskocsi gyártását tervezi, szintén egy helyi autógyárral összefogva. Az évi 50 ezer autót 12 ezer dollárnak megfelelő áron fogják kínálni, ennyibe kerül a Sail és a tervezett új GM-kisautó is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?