Judit
2 °C
7 °C

Bolgárok kalandjai hamis eurókkal Görögországban

euractiv.hu
2002.06.06. 08:29
A görögországi Zákinthosz szigetén a rendőrség letartóztatott két bolgár személyt, akik hamis 50-eurós bankjegyekkel kíséreltek meg - banki műszóval élve - tranzakciót végrehajtani. Miután átvizsgálták őket, további 48 ilyen hamis bankó került elő - jelentette a MPA görög hírügynökség.

A hamis euróbankjegyek között igen gyakran fordul elő az 50-es bankó. Mint ismert, az euró bevezetésének másnapján már találtak egy ilyen címletű hamisítványt Írországban. Februárban az ír rendőrség pedig arra szólította fel a dubliniakat, hogy legyenek figyelmesek az 50 eurósokkal, ugyanis számos ilyen címletű hamis bankó ügyében folytat nyomozást.

Hamis 50 eurós februárban már Kínában is felbukkant, ez valószínűleg szintén Írországból származott, ugyanis a bankjegyen egy ír ügyfél próbált túladni egy bankban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?