Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Autógyár nélkül többet érne a Fiat

MTI
2002.06.06. 11:34
A több mint száz éves olasz Fiat SpA autógyártó vállalat többet érne az autógyártó részlege nélkül - állítják tőzsdei elemzők. A Bloomberg hírügynökség jelentése szerint a csoport bevételeiből 42 százalékkal részesedő Fiat Auto leányvállalat az előző nyolc évből hétben veszteséggel zárt, és folyamatosan csökkent a részesedése otthon és külföldön is.

Az elemzők szerint a Fiat biztosítási, légi közlekedési és más egységei részvényenként 20 eurót érnének az autógyártó részleg nélkül, szemben a jelenlegi 13 eurós részvényárfolyammal. Az olasz cég papírjai az elmúlt évben 27 százalékot veszítettek értékükből. A Fiat gépkocsi-gyártásból származó tavalyi 549 millió eurós vesztesége meghaladta az összes többi leányvállalat nyereségét. A legnagyobb olasz autógyártó cég többségi tulajdonosa az Agnelli család, amely 2004-ig opcióval rendelkezik, hogy maradék 80 százalékos részesedését eladja a Fiat ötödét birtokló amerikai General Motors-nak.