Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz év lenne a föld haszonbérleti ideje

Napi Online
2002.06.06. 15:54
Az agrártárca egységesen 20 évben határozná meg a termőföld haszonbérleti idejét. Pártok közötti egyetértés mutatkozik abban, hogy a jövőben megváltozna a termőföld-előhaszonbérleti és -elővásárlási sorrend, ám társaságok termőföldvásárlása továbbra sincs napirenden.

A termőföld haszonbérleti idejét egységesen 20 évben határozná meg a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium - jelentette be Németh Imre agrárminiszter mai sajtótájékoztatóján. Ez azt jelenti, hogy a leghosszabb, 50 éves haszonbérleti idő 20 évre csökkenne az állami tulajdonú földek esetében, ám a magánszemély tulajdonában lévő területeknél 10-ről 20 évre emelkedne.A tárca vezetése ma egyeztette a Nemzeti Földalapról, valamint a termőföldről szóló törvények módosítási javaslatait a civilszervezetekkel és mind a négy parlamenti párt képviselőjével. A konszenzuson alapuló javaslatok szerint - amelyeket a jövő héten kívánnak a kormány elé terjeszteni - egyebek mellett változna a termőföld-előhaszonbérleti és -elővásárlási sorrend is, de társaságok továbbra sem vásárolhatnának földet.