Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Hamis euróbankjegyek kezdik elárasztani Észak-Görögországot

euractiv.hu
2002.06.10. 09:36
Az utóbbi hetekben Görögország Közép-Makedónia nevű régiójának különböző pontjain hamis 20, 50 és 100 eurós bankjegyeket találtak a hatóságok. A szaloniki rendőrség szerint valószínű, hogy nemzetközi bűnügyi hálózatok igyekeznek forgalomba hozni a jó minőségű hamis pénzt a régióban.

Az első hamis bankókat - amelyek 20 eurósok voltak - három hete találták Szalonikiben, míg pár napja 50 és 100 eurósokat foglaltak le Halkidikin, Szalonikiben és Szerreszben.

Az MPA görög hírügynökség tájékoztatása szerint Szalonikiben két jugoszláv nőt tartóztattak le, akik a vád szerint három darab hamis 50 eurós bankóval kíséreltek meg fizetni egy turistaüzletben.

A hamis bankjegyeket hírek szerint igen nehéz megkülönböztetni az eredeti példányoktól, a hatóságok csak egy speciális teszt alapján állapították meg, hogy hamisítványokról van szó. A rendőrség feltételezi, hogy a hamisítók a legkorszerűbb technológiát alkalmazták, mivel képesek voltak többek között biztonsági szálat is "nyomtatni" a hamis bankókra.