Jolán
2 °C
4 °C

Hamis euróbankjegyek kezdik elárasztani Észak-Görögországot

euractiv.hu
2002.06.10. 09:36
Az utóbbi hetekben Görögország Közép-Makedónia nevű régiójának különböző pontjain hamis 20, 50 és 100 eurós bankjegyeket találtak a hatóságok. A szaloniki rendőrség szerint valószínű, hogy nemzetközi bűnügyi hálózatok igyekeznek forgalomba hozni a jó minőségű hamis pénzt a régióban.

Az első hamis bankókat - amelyek 20 eurósok voltak - három hete találták Szalonikiben, míg pár napja 50 és 100 eurósokat foglaltak le Halkidikin, Szalonikiben és Szerreszben.

Az MPA görög hírügynökség tájékoztatása szerint Szalonikiben két jugoszláv nőt tartóztattak le, akik a vád szerint három darab hamis 50 eurós bankóval kíséreltek meg fizetni egy turistaüzletben.

A hamis bankjegyeket hírek szerint igen nehéz megkülönböztetni az eredeti példányoktól, a hatóságok csak egy speciális teszt alapján állapították meg, hogy hamisítványokról van szó. A rendőrség feltételezi, hogy a hamisítók a legkorszerűbb technológiát alkalmazták, mivel képesek voltak többek között biztonsági szálat is "nyomtatni" a hamis bankókra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?