Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Slovnaft megveheti a Mol szlovákiai kútjait

MTI
2002.06.10. 13:09
A szlovák versenyhivatal engedélyezte, hogy a Slovnaft olajfinomító megvegye a MOL-Slovakia 17 szlovákiai benzinkútját. A MOL-Slovakia a Mol Rt. leányvállalata, a Slovnaftban pedig a Mol 2000-ben szerzett 32,6 százalékos részesedést részint nemzetközi pályázaton tőkeemeléssel, részint piaci részvényvásárlással, összesen mintegy 270 millió dollárért.

A Mol-kutakat hamarosan átfestik, zöldről sárgára, és integrálják a Slovnaft országosan 231 benzinkutat átfogó hálózatába. Az integráció összhangban van a Slovnaft és a Mol megállapodásával, hogy nem használják mindkét cégnevet ugyanazon a piacon. A pozsonyi központú Slovnaft látta el eddig is az összes Mol-Slovakia benzinkutat üzemanyaggal. A Slovnaft piaci részesedése a kiskereskedelmi eladásokban 30 százalékos, és júniusban 2-5 százalékos forgalomnövekedést vár.