Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izmos konkurencia készül a Nasdaqnak

Napi Online
2002.06.10. 16:14
Az egyesült államok-beli elektronikus tőzsdei kereskedési rendszert üzemeltető Instinet Group Inc. 500 millió dollárért mevásárolja a rivális Island ECN-t - értesült a Wall Street Journal. A Reuters csoport többségi tulajdonában lévő Instinet és az Island együtt a legnagyobb alternatív kereskedési rendszert alkotják majd az USA-ban, amelynek forgalma több mint ötöde lenne a Nasdaq-énak. A két érintett cég mindazonáltal nem erősítette meg az újság értesüléseit.

Az újság úgy tudja, hogy az Instinet amely mintegy 800 millió dollár készpénzzel rendelkezik rendkívüli osztalék fizetésre készül. A jelenlegi Instinet részvényeseket érintő kifizetés részvényenként egy dollárt, összesen 250 millió dollárt jelent majd. A Reuters a részvények 83 százalékával rendelkezik.