Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A brit gépipari szakszervezet az euró-népszavazás kitűzését kéri

euractiv.hu
2002.06.11. 08:38
Az euró bevezetését támogató brit gépipari szakszervezet, az Amicus arra szólította fel a londoni kormányt, hogy vessen véget az euró bevezetése körüli, a gyáripar számára hátrányos helyzetet jelentő bizonytalanságnak, és jelölje ki az európai közös valutáról döntő népszavazás időpontját.

A blackpooli szakszervezeti konferencián az Amicus főtitkára kijelentette: az euró bevezetése körüli bizonytalanság nem kedvez a gyáriparnak, amely konkrétumokat szeretne végre a kérdésben. Roger Lyons szerint az euróról döntő népszavazás dátumának kijelölése jelentős megkönnyebbülést jelentene a brit ipar számára - írja brit The Guardian.

Lyons azt is kiemelte, hogy a gyáripar megfelelő működéséhez az euróval szemben versenyképesebb fontárfolyam is szükséges. A főtitkár szerint az utóbbi 12 hónapban 100 ezer állás szűnt meg az iparban amiatt, hogy a font árfolyama túl magas az euróhoz képest. Lyons úgy véli: ezt a versenyhátrányt nem lehet sokáig fenntartani. A szakszervezeti főtitkár korábban úgy nyilatkozott, hogy 75 pennys euróárfolyam lenne a kedvező szint. Jelenleg 62-64 penny körül mozog az euró árfolyama.