Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új közalkalmazotti bértábla

MTI
2002.06.11. 15:13
A költségvetési törvény módosításával a közalkalmazottak új bértáblájában a legkisebb illetmény összege havi 50 ezer forint, a pályakezdő diplomások garantált minimuma pedig főiskolai diploma esetén havi 100 ezer forint lenne.

A javaslat indoklásában szerepel, hogy a kormány programjában előirányzott, átlagosan 50 százalékos közalkalmazotti béremelés végrehajtása érdekében szükség van a bértábla 10 fizetési osztályához tartozó 140 illetménytétel módosítására. A bértábla illetménytételei a garantált minimumok figyelembevételével, differenciáltan növekednének.

Az átlagosan 50 százalékos béremelés a felsőoktatás oktatói és a tudományos kutatók külön bértáblájában is megvalósulna, szintén differenciált illetményfokozatokkal. A módosított bértábla szeptember 1-el lépne hatályba.