Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hitelkártyaüzletben erősítene a Visa

Napi Online
2002.06.14. 09:28
A Visa Electron típusú kártyák elterjedésére számít Magyarországon a Visa International, bár a hitelkártyák jelenleg még kevesebb mint tíz százalékát teszik ki a bankkártyaállománynak. Magyarországon a Visa Electron típusú hitelkártya elterjedése várható - mondta egy tegnapi háttérbeszélgetésen Radu P. Obreja, a Visa International kelet-európai régiójának alelnöke.

A vállalkozók a Visa szerint magas bevételre tesznek szert, de a többi szereplőhöz képest rendkívül magas - a diákok szintjét közelítő - fizetési kockázatot hordoznak. A bankok Magyarországon valószínűleg éppen ezért is inkább a betéti (debit) kártyákat részesítették előnyben, amelyekhez akár folyószámla-hitelkeret is kapcsolható. A Magyar Nemzeti Bank fizetési kártyákról szóló 2001-es jelentése szerint a hitelkerettel rendelkező betéti és a hagyományos hitelkártyák összes száma Magyarországon 447 ezerre tehető, ami az ötmilliós magyarországi bankkártyaállomány 8,7 százaléka.