Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A sztrájkok gyengítik az eurót

Napi Online
2002.06.17. 15:14
Az euró dollárral szembeni árfolyama közel 17 havi csúcsról süllyedt vissza pénteken a németországi és a spanyolországi sztrájkok hírére. Megfigyelők szerint a munkabeszüntetések ugyan a béralku szokásos részét képezik, ám az akciók gondot okozhatnak a külföldi befektetőknek, s lassíthatják a gazdaságot - írja a Bloomberg.

A hírügynökség arra emlékeztet, hogy a spanyol szakszervezetek hét év óta először hirdettek általános sztrájkot, Németországban pedig a második világháború óte mos először fordul elő, hogy az építőiparban foglalkoztatottak magasabb bérért sztrájkolnak.Az is az európai fizetőeszköz gyengülése irányába hatott, hogy a várakozások szerint némi pozitív korrekcióra van kilátás a Wall Streeten. Délután negyed kettő előtt egy euró 94,33 centet, illetve 117,13 jent ért.