Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány két oldalról élénkítené a tőzsdét

Napi Online
2002.06.17. 16:30
Jaksity György, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) igazgatósági tagja a lakossági megtakarítások tőkepiaci eszközök felé terelését tartja fontos feladatnak - derült ki a BÉT londoni road showján. A budapesti börzére az előző kormány kedvezőtlen intézkedései mellett a külső környezet alakulása szintén negatívan hatott, jelenleg mind a kínálati, mind pedig a keresleti oldal élénkítésére szükség van, s az új kabinet erre készül. Jaksity elmondta: a BÉT azt szorgalmazza, hogy a Kelerrel együttműködve szervezzék meg a régió tőzsdéi közötti szövetséget, ami tulajdonosi változások nélkül jöhetne létre.

A kormány mindkét oldalnak segítséget kíván nyújtani - jelentette ki László Csaba pénzügyminiszter. A kínálati oldalt privatizációval, az új cégek tőzsdei megjelenésének akár adókedvezményekkel történő segítésével, a keresleti oldalt pedig a lakossági megtakarítások (magasabb magánnyugdíjpénztári befizetések, életbiztosítások) tőkepiaci eszközök felé terelésével élénkítené a kormány.