Árpád
-2 °C
4 °C

Dunaferr: átláthatóbb szervezet kell a túléléshez

MTI
2002.06.17. 17:25
A Dunaferr válsághelyzetét több tényező okozta, részben a nemzetközi acéliparban kialakult trendek, részben pedig a közép-kelet-európai térségben is felgyorsult struktúraváltás, piaci koncentráció és privatizáció - állapítja meg a Boston Consulting Group (BCG) által a Dunaferr helyzetéről készült jelentésből. A BCG tanácsadó cég a fő megállapításait hétfőn mutatta be a Dunaferr Rt. menedzsmentjének, a végleges szakértői anyagot még ezen a héten a dunaújvárosi cég rendelkezésére bocsátja. A jelentés szerint a nemzetközi acélipari trendek közül a felesleges kapacitások és a stagnáló kereslet mellett csökkenő árak játszottak szerepet a magyar cég válsághelyzetének kialakulásában. A vállalat szervezeti átalakításáról az elemzés megállapítja, hogy a menedzsment javaslatai alapvetően helyes irányba mutatnak. Ugyanakkor a válság kezelése és a költséghatékonyság megteremtése érdekében jobban átlátható, "letisztított" szervezeti felépítést javasol a BCG, ez megfelel a nemzetközi gyakorlatnak is.

Eördögh Bertalan, a Dunaferr sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: a jelentést az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) készíttette a társasággal. Ez egy vitaanyag, amelynek mentén el lehet indulni a Dunaferr jövőjével kapcsolatos stratégia kidolgozásában - tette hozzá a sajtófőnök. A stratégiáról a társaság egyezetni fog egyebek között az ÁPV Rt.-vel is. A Dunaferr Rt. nem zárkózik el attól, hogy a kormány elé is beterjessze a BCG javaslatait - fűzte hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?