Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A természetvédők ellenzik a védett területek földalapba vitelét

Napi Online
2002.06.19. 09:38
Megdöbbenve értesültek a zöldszervezetek arról a július 14-i kormánydöntésről, amelynek értelmében a kabinet úgy határozott, hogy nem veti el a védett természeti területek földalapba vonását, hanem fél évvel elnapolja azt - áll a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a WWF Magyarország közös állásfoglalásában.

A dokumentum szerint a zöldszervezetek veszélyben érzik Medgyessy Péter nekik tett, 12 pontos vállalását, amelyben egyértelműen szerepel, hogy a védett természeti területek védettségi szintje nem csökkenhet.Az állásfoglalás úgy fogalmaz, hogy csak az jelent megfelelő garanciát, ha a védett területek nem kerülnek be a földalapba, hanem továbbra is a Kincstári Vagyonigazgatóság vagy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) gyakorolja a tulajdonosi jogokat, a vagyonkezelésüket pedig a nemzeti parkok vagy a KVM alá tartozó közhasznú társaságok látják el.