Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schröder is beleszól a brit euró-vitába

euractiv.hu
2002.06.20. 11:56
Gerhard Schröder német kancellár szerint bárhogyan is dönt Nagy-Britannia az euró bevezetésének kérdésében, a szigetország továbbra is központi szereplője marad Európának.

Schröder a The Daily Telegraphnak adott interjújában kifejezésre jutatta: nem osztja azt az álláspontot, miszerint Nagy-Britannia elvesztené európai befolyását, ha nem csatlakozik az eurózónához. "Nagy-Britannia teljesen megbízható partnernek számít Európában. Függetlenül a valutauniós tagságtól. Függetlenül attól, hogy Nagy-Britannia tart-e népsavazást a kérdésben vagy sem" - jelentette ki.

Schröder szerint Nagy-Britannia igen fontos szerepet játszik Európában, úgy is, hogy nem tagja az eurózónának. A német kancellár azonban világossá tette, hogy örülne a szigetország euróövezethez történő csatlakozásának, bár - tette hozzá - ez kizárólag a britek szuverén döntésén múlik.