Aliz
6 °C
14 °C

Újabb 7000 munkahelyet szüntet meg a Motorola

MTI
2002.06.27. 15:32
Újabb 7 ezer munkahelyének (a jelenlegiek 7 százalékának) megszüntetését jelentette be az amerikai Motorola elektronikai óriásvállalat. Alkalmazottjainak száma így 93 ezerre csökken, míg 2000. végén még 150 ezren dolgoztak a vállalatnál.

A Motorola újabb, s számos külföldi érdekeltségét is érintő karcsúsítási döntése 3 és fél milliárd dollárba kerül majd - jelenti az AFP hírügynökség. Ennek egy része aktívái értékének a csökkenésével kapcsolatos. Ezt a költséget az idén számolják el.

Christopher Galvin vezérigazgató azt várja, hogy ezen irdatlan kiadást nem számítva az idén nyereségessé válhat vállalata. Ugyanakkor eladásainak csökkenése még 5-10 százalék között lesz, viszont a vállalat az igényeknek megfelelő méretűvé válik. Ezáltal évi 700 millió dollárnak megfelelő összeget takaríthatnak majd meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?