Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Létrejött a Gripen Befektetési Alap

MTI
2002.06.27. 16:19
Létrejött Magyarországon a Gripen Befektetési Alap a 2001-ben kötött ellentételezési megállapodás végrehajtására - közölte Torbjörn Nordström, a magyarországi Gripen ellentételezési iroda igazgatója az MTI-vel.

Torbjörn Nordström közölte azt is, hogy már beadták a kérelmet a cégbírósághoz az alapot működtető cég bejegyzésére, és ezentúl intenzívebb tárgyalásokat folytatnak a magyar piacon befektetni kívánó partnerekkel.

A Gripen ellentételezési program a 9 éves terv elején tart még. A szervezet és a rutinfeladatok kialakítása mellett 24 városban és régióban folynak ellentételezési szemináriumok, a helyi kereskedelmi kamarák, az ITDH, valamint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közreműködésével - derül ki a közleményből.

Az igazgató közölte azt is, hogy a külföldi és a hazai partnerek közötti kapcsolatok kialakítása, a projektek kijelölése időigényes folyamat, és néha 1-2 év is eltelhet, mire egy projekt elindul.