Natália
1 °C
7 °C

Nyomulnak az USA-ban az ázsiai autógyárak

Napi Online
2002.07.03. 09:54
Miközben a Ford komoly értékesítési nehézségekkel küszködik az amerikai piacon, az ázsiai autógyártók főképp a japán Honda és a dél-koreai Hyundai sikerei nyomán júniusban növelték részesedésüket.

A tíz ázsiai személy- és könnyűteherautó-gyártó az Audodata Corp. piackutató cég adatai szerint júniusban 1 százalékkal, 461 252-re növelte együttes értékesítését az 1,7 százalékkal zsugorodó piacon. Piaci részesedésük így fél százalékponttal 30 százalékosra emelkedett, miközben az amerikai autógyártóké 0,7 százalékkal, 63,2 százalékra apadt. A Ford Motor Co. ebben a hónapban 11 százalékkal kevesebb, a DaimlerChrysler 4 százalékkal kevesebb, a General Motors Corp. (GM) azonban 4,4 százalékkal több autót adott el júniusban. A GM ennek ellenére kedden bejelentette, hogy bizonyos járműveit ismét kamatmentes hitel mellett értékesíti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?